24 maj 2011

Nu har vi beställt fläktande vindar och varmt vatten.

Det känns som vi inte gör annat än shoppar just nu. Igår var vi på Happy Homes igen och hämta ut våra tapeter. Sovrumstapeten är så fin men har värsta mönsterpassningen, hur ska vi nånsin klara ut att få upp den själv?! Vi fick nämligen offerten från byggaren i söndags och det stod genast klart att vi inte kan få allt gjort som vi gått och små drömt om. Uppsättning av sovrumstapeten var en sak som får strycka på foten : (

Väggfärg kök S 2000-N

När vi ändå var och hämtade ut tapeter bestämde vi oss även för kakel och färg till köket. Jag hittade en jättefin natursten för 1600 kr/kvm... den blev det då inte hehe.
Vi sprang runt i hela affären för att hitta en vit vägg som hade samma nyans som våra nya luckor för att matcha med en svart stenplatta som likna den bänkskiva vi valt, en provbit på den ljusgrå väggfärg (S 2000-N) och slutligen kakelplattan som också är i en slags ljusgrå stenimitation. Jag tror att det är ganska "säkra" val dvs jag tror inte att vi kommer störa oss på någon på något av det senare.

Överst är färg på luckan, mellan är kakelplattan och under vår svarta stenbänk.

Kakel LHÅDÖS Ambiente grå 30 cm lång och 9,5 hög

Vi går från lägenhet med kliniskt vitt kökt till radhus i stilrent vitt/grått/svart kök..nästa gång så blir det ett mysigt kök med minst en riktig färg, där med basta!
När vi kom hem beställde vi den köksfläkt vi sett tidigare på Media Markt, fast vi beställde den från onoff där jag hittade den för 600 kr billigare, det är alla bäckar små nu mera..

Teclime 606GBL

Och vi beställde en varmvattenberedare till stugan. Jag ringde NIBE för att kolla om den gamla (11år) var värd att laga och de tyckte de för en termostat kosta "bara" 1500 kr och det var ju "bara" att ringa ut en tekniker så var det lätt fixat. Hmm jo hmm det vimlar av tekniker i de upplänska skogarna som gratis åker ut och lagar saker, det betyde alltså att en timpenning och utkörnings kostnad tillkommer på de 1500 kr..och för 3 700 kr får vi en helt ny..för mig är det ingen svår ekvation att räkna ut att det blir bättre med en helt ny. Tråkigt nog har de ändrat storleken på beredaren så vår gamla som har 55 liter har nu samma mått som en på 35 liter, det blir till att duscha i skift, skitigast går först : )
Nibe Eminent Cu Varmvattenberedare 35 L

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar