05 maj 2011

Helkväll på IKEA

Du vet den där känslan när det är så mycket att ta tag i att det bara är att sätta igång. Så var det igår, vi prata med mäklaren om reavinsten, boka flyttstäd, prata med byggaren, sålde av våra fonder, sa upp elavtalet och boka in en tid med gamla ägaren så vi kan komma förbi med byggaren och visa vad som ska renoveras så han kan sätta igång så snart vi får nyckeln. Efter det tog vi oss an vår köksplanering.

Jag har suttit hemma och försökt få in alla skåp och vitvaror i IKEAs köksverktyg, jag har nästan lyckats utom några detaljer som stört mig enormt. Man kan inte längre boka tid på IKEA för kökshjälp utan man åker dit och så har de en avdelning med 4-5 personer som hjälper dig direkt.

Det är himla smidigt att först sitta hemma och lägga in nästan allt och sedan komma till varuhuset och de plockar upp samma ritning på deras dator och hjälper dig med detaljerna.

Det är alltid svårt när du ska byta till ett mindre kök än du har i dag, man kan inte riktigt förstå hur allt ska få plats. men vi har bestlutat oss för att prioritera att alla vitvaror får plats så får vi ha prylarna i serveringsskåpen i matrummet.

Efter igår så är själva planeringen klar, nu återstår bara vilken lucka vi ska ha. Vi väljer mellan Ståt och Lidingö.

Övre bilden är Lidingö, nedre är Ståt


Köket ska ju in i ett 1950 tals hus så det får inte vara för modernt. Lidingö känns lite 90-tal och Ståt är ganska kraftig i sitt utseende för ett så litet rum.. Det är ca 6 veckor leveranstid så vi har en vecka till på oss att fundera innan vi måste lägga beställningen. 

Och vi firade att allt vi kommit så här långt med Grillad fläskytterfilé, med bearnaisesås och pommes frites. För 49 kr, you got to love IKEA : )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar