16 maj 2011

Beställt nytt kök!

Oj vilken helg! Flitens låga har lyst och massa av tidskritiska punkter har blivit avprickade.
När vi på morgonen (läs; 12 snåret) åkte till IKEA hade vi nästan bestämt oss, men när vi kom fram visade det sig att köksluckorna vi tänkt på har utgått, just idag(!), vilket i sin tur betyde att vi måste ändra val av kakel, färg på golvet och väggar!

Tillslut blev det så många val att vi mer eller mindre blunda och peka : )

Nu har vi beställt, köksluckan Ståt som är vit (men i verkligheten är mer gräddvit). En svartstenskiva till bänken, som med alla utskärningar och limmning av diskho blev 7 000 dyrare än vi trott men det är bara att blunda och betala, eller ja, man behövde inte ens betala handpenning vid beställning, så betala behöver vi inte göra än på en månad.
Stenskiva "personlig" i svart 3110


Det läbbiga med att sitta där och beställa är att vi hela tiden kom på saker som vi glömt, som tex belysning under skåpen. Men när alla mått och artiklar var signerade fick vi en riktig possitiv överraskning! Första möjliga leveransdatum enligt deras system, var torsdagen den 16 juni dvs dagen efter vi fått nyckeln och samma dag byggarna börjar jobba! Kan man ha sånt flyt?!?!

IKEAS billigaste inbyggnadsmicro, som kan ångkoka grönsaker
och fisk...måste vi börja äta hälsosamt nu också??

Vi avslutade söndagkvällen med att sammanställa alla renoveringar vi vill göra så nu är det bara att hoppas att offerten på själva byggjobbet, går ihop med vår budget, håller tummarna!

Det slutliga beställda resultatet:


Vi har som jag sagt tidigare, inte riktigt fått in allt som vi vill i köket utan har fått göra vissa kompromisser. Som du ser så har vi lagt in ett fullstort kylskåp men bara en integrerad halvstor frys. Tanken är att vi ska ha en till frys i källaren och att vi har det vi använder ofta i köktet och det som är infryst för lite längre tid ska ligga i källarfrysen.

Det en integrerad diskmaskin och även en integrerad Micro för att frigöra den lilla bänkyta som vi har. Jag tror bänkytan framför fönstret blir jättebra att baka vid!

1 kommentar:

  1. Det blir ju jättefint!! Såå snyggt med det mörkare golvet!

    SvaraRadera