28 mars 2011

Location, location, location..

..heter ett av våra favorit program, där mäklarna Kirstie och Phil hjälper par att hitta det rätta boendet till det rätta priset (mån-tor kl 19 på Kanal 9). Vanligaste problemet folk verkar ha är att deras önskelista på vad bostaden ska innehålla och vart den ska ligga inte alls överrensstämmer med deras budget. Mäklarna försöker därför öppna deras ögon på vad de faktiskt kan få om de vidgar sin radie de letar inom.
Vi har anpassat programiden till vårt liv : )

Vi har en bestämd budget och inom vår ”önskeradie” dvs kvarteret där vi just nu bor får vi:


4 rok på 110 kvm i ett nybyggt hus. Tunnelbana 2 min bort och nära till våra jobb.

Om vi utökar vår radie lite så får vi för samma pris:


Ett upppiffat radhus från 1950 på 5 rok och 130 kvm med uteplats och garage. Samma avstånd till jobbet som i Radie1 men för att ta oss in in till stan blir det pendeln som går mer sällan än tunnelbanan och stationen ligger 1,5 km bort.

Om radien utökas ytterligare, får vi:


Ett mysigt renoverat bullerbyn hus med stor tomt. Men då finns varken tunnelbana eller pendeltåg utan bara landsvägsbussar som går då och då, speciellt under snöiga delen av året. Dessutom förlängs vägen till jobbet med ca 3-4 gånger vilket inte är optimalt om man ska hämta och lämna på dagis.

Vår slutsatts är vi vill bo i Radie 1 men..
Radie 2 är absolut mer familje anpassad och det ser ju ut som om vi blir just familj i höst.
Dessutom har den lilla ekonom (som dessutom är ganska genetig med pengar) som bor i våra själar fått oss att se logiken med "mer för pengarna".
Vi ser därför en möjlig kompromiss med Radie 2 men att kompromissa 2 steg och hamna i radie 3 känns inte alls kul. Vi får helt enkelt marinera Radie 3 en sisodär 7-10 år..

Och i kväll är det återvisning på Radie 2...

1 kommentar:

  1. Satsa på Radie2 tror inte ni ångrar er i detta ni får mer för pengarna helt enkelt. Även om det blir lite länge in till stan men det märker man inte av så ofta. Finns mycket bra shoppingställen i Sollis med ;) sen blir vi ju grannar många långa promenader och fika/grillning hela somrarna det är också ett plus ju. Go for it säger ja det är ju super fint huset! Kram L

    SvaraRadera