10 mars 2011

Goda och dåliga nyheter.

Man ska alltid börja med dåliga nyheter, vi förlorade budgivningen på lägenheten. Nu känner jag mig rikigt deppig, livet hade ju varit så enkelt om vi fått den! Men när en dörr stängs öppnas ett fönster eller hur...suck känner inte alls för att tänka positivt just nu.

Den goda nyheten är att vi fått ett bra svar på KUB* testet och är det något man verkligen vill ha en bra nyhet om så är det faktiskt just det testet!

Vi fick ett riskvärde på 1:14 822

Gränsen för vad man anser är en förhöjd risk går vid 1:360 för någon som är 35 år. Cirka en på 20 kvinnor får resultatet hög risk och de allra flesta av dem bär på ett normalt foster. Även om risken är så hög som 1:5 är chansen fyra på fem (80%) att fostret INTE har Downs syndrom.

80-90% av alla kvinnor som bär på ett foster med trisomi 21 har förhöjd risk i KUB-testen. Det innebär att om alla kvinnor med ökad risk enligt KUB-testet gör fostervattenprov kan 80-90% av alla foster med trisomi 21 upptäckas under graviditeten.
Här är en annan klurig kub, den nya Sudoku Kuben

*Undersökningen KUB är ett sätt att ta reda på sannolikheten för att ett foster har Downs syndrom eller två andra mer ovanliga kromosomförändringar. KUB talar bara om hur stor risken är för kromosomfel, för att ge ett bättre beslutsunderlag till om man vill gå vidare och göra fostervattenprov.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar