16 november 2010

Test - Saffrans klipp

Glögg är gott när man varit ute i kylan och dricker man ändå glögg varför inte ta en saffransbulle till tänkte vi och köpte Skogaholms Saffarans Klipp. Påsen innehåller 8 små bullar med äkta saffran som det står på påsen.


Mammas recept på lussekatter innehåller 8 ingredienser dom här har:

Vetemjöl, vatten, vegetabiliskt fett, sirap, jäst, emulgeringsmedel (E471 och E472e), socker, salt, saffran. Fyllning: Socker, vatten, vetestärkelse, vetemjöl, potatisflingor, majsmjöl, modifierad majsstärkelse, aprikoskärnor, konserveringsmedel (E202), aromämne (mandel och pistasch). Dekoration: Brödglans (vatten, maltodextrin, modifierad stärkelse, druvsocker och potatisstärkelse).

Räknar jag rätt så är det 21!

Observera att det inte finns mandel bland ingredienserna bara aromaämnen som smakar mandel... Samtidigt roligt att de varnar för att produkten "Kan innehålla spår av mandel".
Usch varför åt jag det här?

Så vad tyckte vi, jo om man nu betalar extra för äkta saffran vore de ju kul om det var så mycket i brödet så att det även smakade saffran också! Det här blir mer av en gul mandelbulle än den lussekatts kopia vi hoppats på.

Smakbetyg:
Som vanlig bulle får den 3 guld stjärnor av 5 möjliga.
Som julbröd får den bara 2 av 5.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar