21 november 2010

En ny Sony i familjen

Ja det blev faktiskt 3 Sonys..


Vi har ända sedan vi flyttade för 2 år sedan sagt att vi skulle behöva en större tv eftersom avståndet mellan soffan och tv är ganska stort, ca 5 m. Och i lördags var vi äntligen beslutsmässiga! Det blev en Sony KDL-46NX700, det är en 100hz LCD-tv med Full HD 1080, Edge LED(dvs väldigt tunnskärm) och inbyggd Wi-Fi-åtkomst.

Vår gamla tv var bara ca 5 år "gammal" men vilken skillnad på bildkvalitet! Visst den nya har "BRAVIA engine3" vilket ska skilja sig från 2an men vi blev glatt överraskade av klarheten och svärtan på bilden. Vi är supernöjda över vår moster stora tv : )


Till den blev det även högtalare/dvd


och en PS3 spelkonsol med hårddisk 250gb och blue ray* spelare.
Den möjliggör att vi kan använda tvn för att surfa på internet eller streama ner filmer utan att koppla in datorn. Och den är så otroligt mycket tystare än M´s gamla Xbox som väsnas värre än tvättmaskinen! PS3 blev tidig julklapp till M och nu sänker sig friden över lägenheten i sann julanda när vi äntligen slipper Xboxen : )


I söndags samlade M ihop alla sina gamla tråkiga spel och gick till Game i Solna och bytte in dem mot ett nytt. Som han spelade resten av kvällen.


* Blu-ray Disc är ett format för digital lagring. Den ska kunna hantera bättre/större bildkvalitet än gamla DVD skivan och det sägs att DVD kommer vara helt utklassad av Blu-ray inom en tvåårs period.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar