19 februari 2012

Administration

Det är galet vad mycket administration man ska hålla reda på, senast i raden som behövs uppdateras är bla det europeiskt sjukförsäkringskort.
(Ett europeiskt sjukförsäkringskort är till för att få rätt till nödvändig medicinskt vård när du reser inom EU/EES och Schweiz. Med kortet får du vård på samma ekonomiska villkor som invånarna i landet du besöker. Man beställer kortet kostnadsfritt från Försäkringskassan)

Vi har alltid haft våra kort med våra andra resehandlingar men när vi la dit Olivias pass upptäckte vi att våra sjukförsäkringskort hade gått ut..för tre år sedan hehe
Tur att det är enkelt att beställa nya, så nu är tre nya påväg hem till oss.

När jag var klar med det var det lika bra att ta tag i nästa administrationsprojekt, pensionen.
(Eftersom arbetsgivaren inte betalar in pensionpremien under föräldrarledigheten finns en allmän försäkring som kompenserar för detta MEN för att få ersättningen måste man själv skicka in blanketten. Här går du in för att fylla i blanketten.)

Efter att ha tittat på blanketten insåg jag att det här inte skulle bli en lätt historia att fylla i (plus att arbetsgivaren också måste fylla i delar av den)..suck. Men men vill man inte gå miste om ca 30 000 i pensionspengar så är det väl bara att bli slav under byråkrati Sverige och ägna 8-10 timmar att fixa det här ; )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar