20 juni 2011

Byggdag 3

Här går det undan!
3 killar från Hemkomfort började på morgonen att sätta upp radonsugen och göra hål för ventilationen i hela huset. De räknade med att slutföra i morgon och under torsdagen ska en elektriker komma och slå på strömmen. Den ventilation som vi får på vinden är ett relativt nytt system på marknaden och det är första gången de installeras i just ett radhus så tillverkaren vill därför göra en extra besiktning om ett år och se att allt har gått som det ska.
Den, inte allt för snygga, ventilen som vi får i varje rum..

Radonfläkten (en metalllåda som blivit upphängd i garaget) är mest tillnytta på vinterhalvåret när man inte har dörrar och fönster öppna så som på sommaren. Den är helt underhållsfri och vill man spara el kan man stänga av den på sommaren. I oktober-april kommer vi påbörja en efter installations mätning för att se hur radonvärderna har påverkas. (Hemkomfort garanterar värden under gränsvärdet 200 bequerel.)
Killarna berätta även att potten pengar som är till för radonbidraget ska tagit slut för i år och att vi antagligen går vänta på nästa års nya pott med pengar innan vi får vårt bidrag..den som väntar på ca 13 000 kr väntar alltid förlänge..

Även våra byggare jobbar på i super fart! Alla innerdörrar är nu nedplockade och skickade på målning. I köket har man börjat bygga ihop skåpen. I vardagsrummet byts elledningar ut och väggarna spacklas. Vad som förvånar är att de hunnit börja även på övervåningen..

Vårt mintgröna kontor har blivit av med alla lister och lite tapeter.

Barnrummet har blivit av med lister för att ge plats åt det
nya golvet som kommer att läggas på hela övervåningen.

Även sovrummet har blivit av med lister och den
gamla garderoben, med sitt hyllpapper, är ett minne blott..

Här ska de IKEA garderober vi beställde, sent i går kväll, in. Ytan vi kan fylla är 2,70 bred och 2,35 hög (taket är egentligen 2,40 men eftersom det är ett panelinnertak så försvinner några cm). Garderoben vi sätter in är tyvärr bara 2,50 bred och 2,01 hög. (all förlust av förvaring är tråkig!)
IKEA säger att för att monter deras 235 skåp måste takhöjden vara 2,40 vi vågade inte chansa utan beställde 201 höga. 
Det skåp med skjutdörrar vi ville ha fanns inte i 250 bredd så vi måste köpa 200cm bredd och ett skåp på sidan med 50 bredd.
Eftersom IKEA har kampanj just nu så var de flesta dörrar slut, så 50 skåpet köpte vi bara stommen utan dörr som vi får skaffa vid senare tillfälle..mycket kompromisser blir det...
PAX lyngdal + stomme (blir antagligen spegeldörr på den)

Thomaz har sagt att det han anser tar mest tid är slipningen av trappan men i den här farten så känns det som de kommer bli klara i god tid innan den 10 juli då vi måste påbörja flytten : ) På det hela taget så har vi fått ett otroligt gott intryck av alla inblandade!

1 kommentar:

  1. Vad spännande! Får man fråga vad notan till hemkomfort kommer att landa på och vad som ingår i priset...? //K

    SvaraRadera