30 mars 2010

Vigselförrättare

Bröllopsbestyren fortsätter, i måndags preliminärbokade vi en förrättare. Jag måste bara säga att den där listan man kan få ut på alla Stockholms vigselförrättare är helt galen. 29 sidor med namn utan någon som helst personlig information förutom telefonnummer.

Jag började googla namn på måfå och hittade en del spännande information, bland lite mer välkända namn som Mona Sahlin och Lars Leijonborg fanns det även en dömd sexbrottsling och några sverigedemokrater. Om man gifter sig i kyrkan får man ju hålla till godo med den präst som tillhör lokalen men nu när man får möjligheten att välja, well då blir man lite kräsen.

Planerings fantast som jag är följde jag följande urvalsmetodik:

1) Välj om du vill ha man eller kvinna
2) Om du har preferens på borgliga eller de röda, välj bort det andra laget, eller ännu bättre om du är riktigt intresserad och vet exakt vilket parti du vill ha, så har du sorterat bort ännu fler.
3) Kolla om nån lämnat en bra eller varför inte en dålig rekommendation på Bröllopstorget eller liknande forum.
4) Efter alla dessa utsorteringar står man fortfarande med ett antal namn, det är då man tar fram de hårda kriterierna, utseende ; ) Googla bilder och välj den du tycker passar ditt bröllopsfoto bäst.

Du hittar listan med Stockholms vigselförrättare på http://www.ab.lst.se/templates/InformationPage____2052.asp

Från filmen: Fyra bröllop och en begravning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar