02 november 2009

Weekend i Dublin

Vi landade i Dublin vid 12 tiden på fredagen och tog en taxi till hotellet. Eftersom vi var rejält hungriga checkade vi snabbt i på The Westbury Hotel och gick sen ner till baren Bruxelles som ligger 20 meter från hotellet och beställde Shepherds pie till lunch.
När man nu är i Dublin måste man ju prova det Irländska köket och för att höja den Irländska känslan ytterligare så satt Boyzone vid bordet bredvid och åt. Det förstod vi visserligen inte förrän vi gått där ifrån och såg deras ansikten på löpet i närmaste affär, ja ja man kan ju inte bli anklagad för att vara kändisfixerad iaf!

Shepherds pie och Boyzone

Vädret var ganska smådassigt hela fredagen så vi titta i affärer på Grafton Street och när vi fått nog av det Irländska vädret gick vi och åt Fajitas och drack Corona på en mexikansk restaurang : )

På lördagen vaknade vi till strålande solsken och 15 grader. Hotellet serverade ”Full Irish breakfast” i restaurangen så vi valde att sitta i den flotta loungen där det fanns ett lite lättare alternativ med Te, frukt och Croissanter.
Dagen ägnades åt sightseeing. Vi såg The book of Kelts på Trinity college. Book of Kelts är, förenklat, Irlands egna story om Jesu liv (om du inte är väldigt intresserad av religion eller litteratur så hoppa över det!).


Dublin Castle

Vi fortsatte sen vår vandring förbi Dublin Castle och Jamesons whiskey destilleri. Efter att gått en enorm omväg, kom vi fram till Guinness bryggeriet. Jag hade inga förväntningar och blev riktigt imponerad hur intressant de gjort utställningen som slutade i en sky bar med utsikt över Dublin där de bjöds på Guinness.


min första Guinness

På kvällen gick vi till Arlington Hotel som har show med riverdance och Irlänska musik. Men den bäst underhållningen var faktiskt ute på gatan. Eftersom det var halloween i lördags var Temple Bar (Dublins party del) full med galna utklädda. Vi såg Lara Craft, Captain Kirk, en gaffel, sjömän mm. Man kunde bara så å titta och skratta!

Tjejerna i Dublin gillar kortkort...

Vart du än går i stan så luktar det mat men att hitta en trevlig pub att äta på är svårare. Pubarna i Dublin är inte alls som jag trott utan mer som gamla Dubliners som låg vid Norrmalmstorg i Stockholm, dvs riktigt sunkiga ölhak. Vi var säkert inne och vände på 15 pubar som luktade illa och där du knappt kunde gå in i för att du fastnade i de ölkladdiga golven.
Men naturligtvis hittade vi även trevliga pubar som tex Kehoe's dit lite mer välbeställda Dublinbor går.

Taxi
Från flygplatsen in till Grafton street kostar det 320 kr så taxi är en av de få saker (förutom öl) som är billigare än i Sverige.
Sevärdheter i Dublin
Guinness bryggeriet
Showen på Arlington Hotel, Lord Edward Street, Temple Bar (kanske inte den finaste uppsättning av show men den är gratis)
Trevliga Pubar
Bruxelles, 7/8 Harry St.
Kehoe's, 9 Anne St.
Café en Seine, 40 Dawson St, (Jag vill varmt rekommendera Café en Seine som har väldigt spännande inreding !)
Trevliga och Prisvärda Restauranger
The Shack Restaurant, Ligger mitt emot den kända Temple bar (har god shepards pie och Irish breakfast)
Millstone, 39 Dame Street
Shopping
Du kan absolut hitta fina saker och kläder att köpa bla på Karen Miller och varuhuset Thomas Brown (Irlands svar på NK) men pga euron är det inte särskilt billigt.


Café en Seine

1 kommentar:

  1. Kul, nu är jag uppdaterad om hur ni haft det,

    hälsn
    mamma

    SvaraRadera