05 november 2009

Kött

I går ägnade vi kvällen till att ”stycka” kött och Googlat efter recept på innanlår. Kanske låter konstigt men har en helt naturlig förklaring : ) vi har nämligen fått vår leverans av Eko kött från Gröna gårdar.
Vi fick :
Filé 1kg, Rostbiff 2kg, Ryggbiff 1,5 kg, Innanlår 2,5 kg, Entrecote 1,5 kg, Rostas-filé 0,5 kg och 1kg Nötfärs.


Nu återstår bara att komma på bra mat man gör på 2,5 kg innanlår : ) Vi trodde att vi kunde göra grytbitar av det men så läste vi att innanlår inte är bra för långkok eftersom det bara är 2-3% fett. Men vi kan ju inte göra 2,5 kg fajitas!

1 kommentar:

  1. Jamen kolla följande recept:

    http://recept.nu/1.283829/torsten_kjorling/varmratter/kott/rotfruktsfyllt_notinnanlar_i_trattkantarellsas_med_fullkornspasta

    och sedan ska ni väl styckinfrysa det så att ni inte behöver laga till 2,5 kg på en gång.

    och kolla dessa två recept:
    http://www.kokaihop.se/recept-sok/Stek+n%C3%B6tinnanl%C3%A5r

    lycka till - jag är bara avundsjuk på ert fina kött...! :-)

    SvaraRadera