Vi faller ofta tillbaks på Monti Garbi Ripasso och Corvina Veronese men nu kände vi oss äventyrliga och provade i helgen ett nytt vin till vår ekologiska entrecote.
Det blev en Identity Tannat 2008, Uruguay (nr 94159) 85 kronor. Etiketten bönar om att få nytt utseende men vinet kan bli ett riktigt bra bordsvin denna höst/vinter.. särskilt om det hälls upp i en egen karaff. Inte bara mat äts med ögonen även starka drycker kan komma i underhållande utseenden ; )
Arbetarbladet skriver:
Tannat är en stram och strävt mörkbärig fransk druva som blivit något av Uruguays nationaldruva. Här uppvisar den också en betydligt mer lättillgänglig sida. Exponerar en bussig mörkbärig smakmix med inslag av lakrits och choklad i en lagom sträv stil som kan passa utmärkt till mörka kötträtter.
Jag vet inte om bussigt är ett ord som jag förknippar med det här vinet, kanske mer skulle använda "smakrikt". Vilket ord man än använder så är det här ett vin som passar bra till både kött och choklad och det är ett prisvärt köp.
26 oktober 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar