26 oktober 2010

Our house..

I helgen var vi uppe i stugan för att kolla till taket.

M inspekterar

Pannorna låg på och stora skorstenen är in svept i svart plåt. Nu är det bara brädorna på undertaket i den utskjutande delen och en bräda som täcker ströläkten längt ner kvar.
Vindskivorna är tyvärr inte målade, det måste vi tydligen göra själv i vår, det svårt att få med allt på en offert men vi lär oss till nästa gång...
Det kanske är tidigt att recensera byggfirman redan men förutom att bygget satte igång en månad senare än förväntat och att vi inte hade varit tillräckligt detaljerade på offerten så har det hela löpt på fint och reslutatet är helt klart bättre än det var innan!

Före
Efter (skorstenen blänker i solen men den är svart!)

Höst och vår är de bästa årstiderna i stugan vilket har inlett en intern diskussion om vi ska sluta kalla det sommarstuga och övergå till fritidshus, men det låter ju inte fullt så mysigt...? Tips mottages gärna : )

Vädret var toppen i helgen så vi tog en promis ner till lillhamnen och utforskade stigar. En stig ledde ut till en vik som mycket väl kan bli ett prioriterat picknick och bad ställe till nästa sommar!

Is vid lillbryggan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar