26 augusti 2012

Platanias

Platanias är inte någon genuint grekisk gammal by efter vad jag sett på våra små promenader utanför hotellets murar. Det finns säkert 25 super markets som säljer "exotisk" Kopparbergs cider och Marabou choklad. Minst lika många restauranger lockar med grekisk gyros, men det går även att äta kina, indiskt eller italienskt.
Inget ont i det, att byn är anpassat för turister betyder bl.a. att det finns trottoarer, lite av en lyx för oss säkerhetsmedvetna svenskar :)

Stan, eller byn kanske är mer korrekt, är egentligen genomfartsvägen mot Chania som allteftersom kantats av fler och fler restauranger, sportbarer som bl.a. visade Örebro- Gefle i fotboll?!? och mini spa där små fiskar rensar dina trötta fötter.
Till Chania är det 7-11 km, avståndet är inte direkt exakt eftersom ingen riktigt vet vart Platanias börjar och slutar.

Vill du köpa något grekiskt med hem finns det naturligtvis olivtvålar och lädersandaler som alla är gjorda här på Kreta, precis som tvålarna på Rhodos, som lustigt nog hade samma omslagspapper som här men de var då garanterat 100% gjorda på Rhodos ;)
Skönt väder är det här i vilket fall som helst, mitt på dagen är det upp mot 34 och en lätt bris svalkar skönt, men när det är som varmast sover vi middag.

Har ingen bra bild att visa ännu så det får bli den här.. (utsikten från lekplatsen på hotellet. Gatan är en återvänds gränd så vi störs inte alls av trafik)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar