10 januari 2011

Mot nya resmål..

Nu är nästa resa bokad och betalad! Om 6 veckor flyger vi till Egypten och innan du börjar tänka ut skämt om hajar så kan jag försäkra dig om att vi inte ska åka till Sharm El Sheikh utan till El Gouna. El Gouna ligger på fastlandet strax norr om Hurghada.

El Gouna

I Apollos katalog beskrivs det så här:
El Gouna är ett av Egyptens vackraste och mest exklusiva resmål! Under din resa upplever du vackra stränder och laguner vid den underbara Rödahavskusten. Njut av lata dagar och bra service på de härliga hotellanläggningarna.
Inspirationen till arkitekturen i El Gounas centrum är hämtad från den nubiska kulturen. Gränderna är smala och husen målade i varma färger. Trots att byggnaderna är nya är stilen gammaldags, vilket ger staden en alldeles speciell charm. Mycket arbete har lagts ned på att planera omgivningarna. Färgspelet mellan klarblå himmel, turkost vatten, gyllengul sand, grönskan och byggnadernas jordiga färger är fantastiskt.

Det ska vara ca 25 grader när vi är där. Det är inte supervarmt men eftersom vi bara ska vara borta en vecka och inte vill ha en 10 timmars flygresa, är det svårt att få till fler grader. Men en, eller fler, drinkar vid poolkanten ska vi nog lyckas få till ändå ; )

2 kommentarer:

  1. Ser väldigt fint ut. Där kan ni njuta vid poolen. Inte lång stund kvar innan ni sitter där. Härligt :)
    Kram L

    SvaraRadera
  2. Det låter helt underbart!! Och inga hajar brukar återfinnas i poolen :-).

    SvaraRadera