04 september 2014

Underverk

Förra sommaren gick jag till kiropraktorn för att kolla så kroppen var i form för en ny graviditet. Hon upptäckte då att musklerna inte gått tillbaks som de skulle efter Olivia. (Det här var alltså 2år efter graviditeten!)

Då bestämde jag mig för att den här gången inte vänta, utan rätta till kroppen så snart som möjligt efter nr2.

Under graviditeten utsöndras ett hormon som heter relaxin som mjukar upp kroppen. Hormonet kan stanna i kroppen upp till ett år efter födseln beroende på hur länge man ammar. Därför brukar man rekomendera att man går till kiropraktorn tidigaste efter 6 månader.

Men jag hade så ont att det inte gick att vänta 3 månader till. Eftersom min kiropraktor specialiserat sig på gravida så har jag fullt förtroende att hon inte gör nåt tokigt.

Det visade sig att det var helt rätt att gå dit! Bäckenmuskeln hade gått ihop fel, en sättning i ländryggen hade förkortat vänster ben 1 cm, höftmuskeln låg fel och en magmuskel som brustit under födseln var i total kramp.

Behandlingen tog 45 min och på tisdag ska jag på uppföljning. Förhoppningvis ska jag nu börja känna mig bättre i kroppen.

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Du får jättegärna göra reklam för denna kiropraktor.
    Nu har det gått mer än 6 mån sen förlossningen och efter svår foglossning vill man gärna kolla att allt hamnat rätt igen.

    Mvh Åsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Åsa
      Kiropraktorn finns i Sollentuna och tar emot i sitt hem. Jag har inte kollat om det är ok att lägga ut hennes namn men maila mig, champanj@hotmail.com så skickar jag hennes uppgifter :)

      Radera