04 februari 2011

Årets kock

Igår utsågs Tomas Diederichsen till årets kock. Och som nån av er kanske kommer ihåg så var det just Tomas som gjorde vår underbara bröllopsmeny på Ulfsunda slott. Han var redan då utsed till
Sveriges köttkock 2007 och han var i final i Årets kock 2009. Men nu har han alltså tagit hem Guld medaljen 2011.

Riktigt kul att vi haft möjligheten att smaka hans fina mat!

Foto: Marie Birkl

Vår bröllopsmeny bestod av:

Förrätt
Ungtupp från Hagby, sous-videbakat bröst med anis, syrlig morot, nypon- och mandelmarmelad
Vin: Beaujolais-Village 2008, Bourgogne, Frankrike

Varmrätt
Enbärstekt hjort från Sörmland med timjanskryddad korv, karamelliserad lökkräm, rotselleri, rökt märg och lingonsky
Vin: L'Avvocata Coppo Barbera d'Asti 2008, Piemonte, Italien

Dessert
Äpplen och hjortron med rostad brödglass hasselnötter och lönnsirap från Blaxta gård
Vin: Royal Tokaji 2007, Ungern

Varmrätten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar