06 november 2014

3-års kontroll

Korta versionen
Olivia är nu 1 meter lång och väger 16,5 kg dvs "bara" en kurva över normen.
Hon är dock 1-2 år över när det kommer till teckning!! (Önskemålet är en sluten cirkel.)
Hon är klarar med råge 3-årsnivån för att prata, sparka boll och hoppa.
Med beröm godkänt alltså.


Långa versionen
I morse vaknade jag till ett härligt snöslask och ett rejält ryggont (vanligt dagarna efter kiropraktor besök). Efter ett par alvedon upptäckte jag att Olivias blöja läckt så de var bara att rensa sängen och slänga in i tvättmaskinen.
Hon var inte alls på humör för läkarbesök men med en glassmuta övertygade henne att sätta på sig kläderna och följa med :)

När vi var på väg till hallen kände jag en härlig doft från Isabels blöja, bara upp för trappen och byta.
Den oväntade pausen fick Olivia att tappa sugen så jag mutade henne igen, den här gången med "plateply" dvs att få ta med sitt hello Kitty paraply ut i snön.
5 min senare satt vi i bilen.

Väl på BVC var vår läkare Nina super pedagogisk och fick Olivia inte bara att komma in genom dörren utan även titta på foton och berätta vad hon såg tex mössa och hur saken skulle användas.
Sen kom det till sparka boll, men Olivia förklarade att eftersom hon inte hade strumpor på så var det uteslutet, hon hade inte heller planer på att ta på strumporna, jippi. 

Nästa moment var teckning, Olivia ritade ett porträtt av Isabel med huvud, öron, armar, fötter och tår. 


Hon avslutade med byxor och tröja i rosa eftersom Isabel var rosaklädd idag..
Det är första gången jag sett henne rita en människa!
Väl över nivån av en sluten cirkel som Nina bad om så hon var mycket imponerad och sa att det är mer än vad som efterfrågas på 4 års kontrollen.

Olivia gillade att rita och ville fortsätta att även rita av mamma så när Nina ville mäta och väga gick vi in i väggen igen. Det tog mig 10 min att prata ner henne, torka tårar och lyckas få henne att stå rätt med fötter och huvud. 
Inte ens vågen ville hon stå på fast hon gör det hemma. Jag provade att sätt Isabel på vågen för att övertyga, tillslut fick Nina gå till andra sidan rummet och låssas göra nåt annat så fick vi äntligen en vikt och länd.

Allt tog sån tid att vi inte hann med boll och hopptestet. Jag fick intyga att hon faktiskt är, med utgångspunkt av våra släktsgener, lite av ett boll geni som kan föra bollen med båda fötterna och sparka medans hon springer.
Hon hoppar även jämfota på hela foten över vattenpölar.

När allt var "klart" fick hon välja ett klistermärke och vinkade glatt hejdå. Vi stannade och lekte lite i väntrummet innan vi körde till dagis där hon stolt gick in och berättade vad hon gjort.
1-0 till mig, jag firade med en latte och en näve salta pinnar :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar