Torka av kycklingen med hushållspapper och strö över havssalt och peppar redan på förmiddagen och låt den sedan stå i kylskåpet.
En timma och 15 min innan middagen ska serveras:
Sätt ugnen på 175g.
Koka potatis oskalad tillsammans med en citron och några klyftor vitlök i 15 min. Stick massa hål i citronen och stoppa den snabbt tillsammans med färsk rosmarin och vitlöksklyftorna i kycklingen.
Blanda olivolja och soja och pensla kycklingen och sen in i ugnen i ca 60 min.
Smöra formen för pajen och fördela rabarbern.
Blanda 2 dl mjöl, 1 msk socker och 100g margarin i en bunke.
Strö över ca 1-2 msk potatismjöl och lika mycket socker över rabarbern.
När det är 15 min kvar på kycklingen:
Skala och strimla den nu svala potatisen. Krydda med salt, vitlökskrydda och peppar. Lägg ca 15 g smör i stekpannan och 1 msk olja som du värmer upp. (Ska man göra två är det nästan bäst att ha två separata stekpannor). När smöret blir gyllenbrunt lägger du i potatisen. Stek på medelvärme vänd på potatisen efter ca 7 min.
Ta ut kycklingen ur ugnen och höj temperaturen till 225g.
Dela upp kycklingen och lägg upp det på tallriken tillsammans med röstin.
Sätt in pajen i ugnen. 20 min medans man äter varmrätten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar