18 februari 2017

Suite Hotel Atlantis Fuerteventura Resort

9 -16 feb2017
Lagom stort hotell med mest italienare, fransmän och engelsmän som gäster.

Hela hotellet genomgår en makeover med nyrenoverade rum, nya sängar och bufférestaurangen är även den renoverad.
Allt är gjort vitt och fräscht (vilket för mig blir opersonligt och tråkigt)... gissar att de kommer ångra alla vita bordsytor på rummen efter ett antal familjer bott där..


Rummen är rymliga och bäddsoffan har två "separat" utfällbara sängar, vi fällde bara ut den ena och hade då en halv soffa kvar.
Det går att få värme ur aircondition på rummet och det var tur för annars är februari för svalt och fuktigt för att det ska fungera.

Ett fint lummigt hotellområde.
Det finns flera pooler med riktigt bra tripp trapp trull system för djup.
En riktigt grund för små barn, en 80cm för 4-5åringar, en med grund start ca 80cm till djup där barnet inte når botten.
Alla poolerna är normalstora och olika varma  men ingen pool är för kall.

För barn
Det finns en fin, ganska stor, lekplats med 3 rutschkanor, klätterställning och gungor. Sanden är inte vanlig sandlådesand utan fin strandsand.

Kidsklubben 4-7år är tyvärr inte svenskspråkig. Vi fick komma in med 2,5 åringen så länge vi själva var med, hon ritade och blev ansiktsmålad. Hon tycker det var väldigt spännande och roligt.

Det negativa om detta hotel är maten och baren vilket drar ner upplevelsen rejält men det går snabbt att ta sig till Main steet så välj bort all-inclusive.

Frukosten är helt okej men lite virrigt planerad så man får springa runt för att hitta skedar, skålar och flingor som inte ligger i närheten av varandra. 

Lunch/ middags buffén tröttnade jag på dag två. Det finns mycket tillbehör men inte så mycket mat att välja på. Dessutom är det dåligt tillagat och vi fick flera gånger kyckling/köttbullar/fläsk rå i mitten. Barnen hade mycket svårt att hitta något de gillade.
All dricka är på tapp i buffén, öl och rosé vin är bra men det röda och vita, nej tyvärr.

Barer. Allt kommer mer eller mindre färdig blandat på lokalt tillverkade spritsorter. Provade mojito (som de blandar med citron isf lime) och pinacolada men tyvärr smakar de inte alls bra. Vill man dricka kaffe rekommenderar jag den silvrig maskin utanför buffén som levererar helt ok espresso :)

Det stod i texten att stranden är 300m bort och det stämmer beroende på vilken väg du går. Dock vad som inte tydligt framkommer är att den stranden inte går att bada vid. Vi testade inte badbussen eftersom vi har småbarn.

Att gå från Atlantis Suites till city tar 15 min. Vägen är asfalterad, lugnt trafikerad och har bred trottoar. Det går att gå längs vattnet men inte om du går med barnvagn eller finskor :)
Taxi kostar ca 40kr.
Corralejo mainsteet har massor av turistbutiker och restauranger, mest kött, hamburgare och pizza.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar