29 augusti 2011

Persienner


En sån här himmel får mig alltid att tänka på "The Simpsons" vinjetten.. men det var inte moln jag skulle skriva om utan de trasiga persiennerna i fönstren.

I dag har jag haft en kille här från PerZienn i Solna som mätte alla fönster. Vi har gått förbi deras butik hundratals gånger under våra Solna år och skrattat åt det finurliga namnet. Killen som har butiken heter Göran och inte Per som man kan tro, men hans fru kommer från Persien :)

Vi har nu fått en offert att ta ställning till och frågan är även vilken färg vi vill ha. Svart/vit, där man måste komma ihåg att ha svarta sidan inåt så fönstren inte spricker av värmen eller mörkgrå, som jag kan tycka är estetiskt snyggare men mörkgrå drar till sig lite mer värme än vita (men inte alls så mycket som svart). Göran tyckte inte värmen var ett problem med de 50-tals fönster som vi har utan mer med de nya 3-glas fönster som innehåller argon gas, som vi hade i vår lägenhet.

Ingen idée att slösa tid med funderingar, det blir nya gråa persienner i hela huset!

Bästa av allt är att tillverkning och installation bara tar 1-2veckor, så bebben slipper få sol i ögonen när den kommer hem :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar